Området

Västerhaninge
Västerhaninge bostadsområden började ta sin form under mitten av 40-talet och byggdes ut speciellt under 60-talet. Bfr Björnringens fastigheter efter Ringvägen tillhör den perioden. Läget är också nära till sport- och friluftsliv med Hanvedens Idrottsplats, liksom till promenader och motionsslingor i naturen, bara ett par minuter bort.
Strax intill finns även lummiga Åbyparken med sina stora tallar och bland annat en välutrustad och familjevänlig lekplats.
Västerhaninge fortsätter att utvecklas och präglas av en trevlig blandning av bostadsrätter, hyresrätter och flera områden med villor och grupphus.

Närservice
Västerhaninge Centrum med pendeltågstation ligger c:a 10 minuters promenad från Ringvägen. Med pendeltåget tar det ca 30 min till Stockholm City, eller så åker man åt andra hållet till Nynäshamn, på ungefär samma tid. Pendeltågen till Stockholm går vanligtvis 4 gånger per timme. Det tar 6 min att åka till Handen, som är Haninge Centrum med galleria. Det finns det långtids-/infartsparkeringar samt taxistation.

I Västerhaninge Centrum finns annars det mesta, som Matbutiker, Frisör, Blomsterhandel, Systembolag, Cafe, Restauranger, Optiker, Biblioteket,  Mäklare, Apotek, Veterinär, Folktandvård, Vårdcentral, Gym, Kyrka m.m.
Närbutiken Din Mat ligger på Ringvägen, i stort sett granne med Bfr Björnringen.
Det finns Post & Spelhörna hos ICA Toppen på Tungelstavägen.

Västerhaninge har flera skolor för alla stadier inklusive förskolor och naturbruksgymnasium samt äldreboende och sjukhem.
I omgivningarna finns också många hästgårdar liksom ridskolor och golfbanor.
 
Bussar kan ta dig till Tungelsta, Berga, Årsta Havsbad m.fl platser och sedan kan du åka vidare ut i Skärgården.
Badplatser finns vid sjön Rudan i Handen, vid Årsta Havsbad, Skälåker (på Gålö där det även finns camping) och Dalarö, dit går det buss från Handen.

Nynäshamn färjehamnen i Sverige har ett antal rutter till Ventspils, Gdansk & Visby. Med ett urval av upp till 10 avgångar per dag, färjehamnen Nynäshamn ansluter Sverige med Lettland, Polen & Gotland.

Upptäck Haninge

Gålö
Haninge kommun är en skärgårdskommun som består av 3600 öar, kobbar och skär. Gålö är en av dem.
Gålö har inte bara skärgårdens längsta sandstrand, ön har förmodligen också skärgårdens bästa öringfiske. Bara 35 minuter från Stockholm city tronar Gålö med Stockholms största camping och stugby.
I området kring Stegsholm finns ett odlingslandskap med ekhagar och strandängar, med stora naturvärden. Gålö är i dag ett naturreservat. Dess milt kuperade landskap med lövskog varierar mellan åkermark, vikar, betesmark och sankmark. Mellan Gålö och fastlandet fanns förr ett sund som var en viktig farled under vikingatiden.